BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

hout

Bij ons heeft u ruime keus uit hout en plaatmaterialen om af te halen of snel te laten bezorgen. Naast het veelgebruikte vurenhout vindt u bij ons ook de volgende soorten hout: douglas, grenen, meranti en western red cedar. Hout is prachtig materiaal om mee te werken, zolang u veilig werkt. Twee adviezen geven wij altijd mee. Gaat u hout bewerken, zet uw werkstuk dan goed vast! Zorg bij het zagen dat de zaag goed scherp is en laat de zaag het werk doen. En houd rekening met de mogelijkheden en de beperkingen van hout.

Hout werkt
Omdat hout een natuurlijk materiaal is, zal het gaan werken. Als het te ver droogt of warm wordt, gaat het zwellen. En als het kouder wordt, krimpt het weer. Dit kan op een heel houtblad een verschil opleveren van enkele centimeters. Daarom is het aan te raden om hout niet te stevig vast te schroeven. Bij onwrikbaar vastschroeven kan het hout gaan scheuren, omdat er dan spanning op komt door het uitzetten of krimpen. Een andere eigenschap van hout is dat er in de houtvaten inhoudsstoffen zitten. Deze stoffen lossen op in water. Als een plank nat wordt, geven die inhoudsstoffen vlekken op het hout. Dit kun je voorkomen door het hout goed te lakken, want dan kan het niet nat worden.

Klik op deze link om naar het assortiment te gaan...
Bel mij